Известие

Collapse
No announcement yet.

Колко коня ми е колата

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колко коня ми е колата

Здравейте.Предварително се извинявам за тъпия въпрос,но никъде не пише колко коня е...Значи казаха ми да гледам талона.Модела ми е 156 2.4 JTD ОБЕМ 2347,максимална мощност в киловати 100,обороти при макс мощност пише 4200

100x1.36=136 конски сили
    Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
    sigpic

Comment

Сигурен ли си?Един на който я карам на контролен преглед ми ги изчисли 240 щото била 2.4,ама ме съмнява и за това питам

Comment

Това някакъв майтап ли е

136к.с. ти е колата
        sigpic

Comment

И аз така си мислех,ама като ми наговориха разни глупостиМерси за отговора.Ако беше над 200,не знам какъв данък щеше да е.

---------- Post added at 13:52 ---------- Previous post was at 13:50 ----------

И защо 100 се умножава по 1.36?Някъде из форумите четах че по 1.8 или 2.4 зависи от двигателя...

Comment

Защото киловатите по DIN се умножават по 1.36, за да получиш конските сили.
            Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Мерси за разясненията

Comment

Чшшш 2.4 240 коня бе хейтъри... Даже ако е 20V направо си е 480 (по две заради двойно повече клапани)...
                ТуйнСпарк 2.0 16V е 800 коня (при 16-волтовия един път се умножава по две заради клапаните и втори път заради броя на свещите) и т.н...
                Не знам само въртящия момент как се смята, ма се надявам някой да сподели...

Comment

Амиииии, въртящ момент-въртене-гума-резервна гума - мериш налягането в резервната гума
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от caa107 Покажи съобщение
                    И аз така си мислех,ама като ми наговориха разни глупостиМерси за отговора.Ако беше над 200,не знам какъв данък щеше да е.

---------- Post added at 13:52 ---------- Previous post was at 13:50 ----------

И защо 100 се умножава по 1.36?Някъде из форумите четах че по 1.8 или 2.4 зависи от двигателя...
                    ЦЪК
                    Alfa Romeo 1.8 TS `98
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                      Чшшш 2.4 240 коня бе хейтъри... Даже ако е 20V направо си е 480 (по две заради двойно повече клапани)...
                      ТуйнСпарк 2.0 16V е 800 коня (при 16-волтовия един път се умножава по две заради клапаните и втори път заради броя на свещите) и т.н...
                      Не знам само въртящия момент как се смята, ма се надявам някой да сподели...
                      не че няма 2,4-ки по 240 коня, но тази едва ли ще е повече от 136
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                      X